کیسه زباله

تاریخچه کیسه زباله

کیسه زباله و تاریخچه پیدایش آن

پیدایش کیسه زباله در تاریخ در اوخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در دو مرحله به وجود آمد. مرحله اول، در تاریخ 1850 با هدف کاهش سموم و مریضی های ناشی از میکروب در کشور انگلستان شروع شد. مرحله دوم با هدف پاکسازی محیط زیست و آلاینگی های ناشی از زباله در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم آغاز شد.

با پیشرفت جامعه جهانی و گسترش زندگی شهری و پیشرفت صنعت و نقش پرنگ پلاستیک در بین افراد جامعه، محبوب و مورد استفاده قرار گرفت.این پیشرفت طبیعتا مشکلاتی هم با خود به ارمغان آورده و انسان و محیط زیست آن را با مشکلاتی جدیدی مواجه کرده،که دفع زباله های تولیدی توسط انسان یکی از آن دغدغه هایی بود که با آن دست و پنجه نرم میکردند.

در سایر شهرهای در حال پیشرفت هم مشکلات به همین منوال بود. در کشورهای در حال توسعه به دورش زباله ها را از بین میبردند: رها کردن زباله در رودخانه ها و دریاها و سوزاندن آنها

که هر دوی آن به مرور موجب آسیب به محیط زیست و تغییر آن به محلی پر از زباله میشد. با توجه به آلودگی سمی که در دود حاصل از سوزاندن زباله ها به وجود می آمد در اواخر قرن بیستم سوزاندن زباله را غیر قانونی اعلام کردند.

بعد از این اعمال قانون شهرداری هر شهر را موظف به جمع آوری زباله ها کردند. افراد زباله های خود را درون سطل های فلزی یا کیسه های کاغذی قرار میدادند و طی یه برنامه آن را تحویل ماشین های حمل زباله می دادن که این موضوع هم بعد از مدتی با توجه به تولید شیرابه های زباله ها و جذب آن توسط میسه های کاغذی مسئولین را به فکر چاره های بهتر برای دفع زباله انداخت.

دانشمندان آن زمان با توجه به چالش آلودگی محیط زیستی به فکر افتاده و در کشور کانادا مخترعی به نام هری واسلیک و لری هانس برای اولین بار کیسه زباله را اختراع کردند. این کیسه ها از مواد پلی اتیلن تشکیل شده و ضد آب بود. این مخترع کیسه زباله ها را از طریق فرآیند شیمیایی با اکسترون تولید میکرد.

این کیسه زباله ها به رنگ سبز و برای مصارف صنعتی استفاده میشد، بیشترین مصرف آن در بیمارستانها بود که برای جلوگیری از شیوع بیماری های آن دوره بخصوص فلج اطفال بود، بعد از آن با پیشرفت محصولات پلیمری در سال 1960 یک شرکت به نام یونیون کاریید محصولی را به نام گلاد تولید و روانه بازار کرد، که مورد استقبال جامعه جهانی قرار گرفت.

خودکیسه زباله های تولیدی موجب آلودگی محیط زیست میشد که این مشکل هم در سال 1971 توسط یک شیمیدان در دانشگاه تورنتو با استفاده کردن از مواد خاص حل شد و این محصولات با قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید تجزیه میشد.

نقش کیسه زباله ها در روند زندگی شهری بسیار پررنگ بود و انسان را از مشکل خیلی بزرگی به نام آلودگی محیط زیست نجات داد. و اگر این اتفاق در جوامع بشری نمیفتاد قطعا ادامه حیات برای بسیاری از ما غیر قابل تحمل میشد.

کیسه زباله های تولید شده توسط شرکت پلانگتون با احترام به محیط زیست تولید و در رنگ ها و بسته بندی های متنوع روانه بازار میگردد.








دیدگاهتان را بنویسید